MAJLIS MAKAN ADAT DAN PELANCARAN PROGRAM KOMUNITI GOTONG-ROYONG MEMBINA SALURAN AIR BERSIH UNTUK RUMAH PANJANG KAMPUNG UMA AKEH, ULU BARAM MIRI SARAWAK.

UMA AKEH – Majlis Makan Adat dan Pelancaran Program  Komuniti Gotong-royong Membina Saluran Air Bersih di Rumah Panjang Kampung Uma Akeh telah diadakan mengikut adat masyarakat di kampung ini dan telah dirasmikan oleh Yang Berhormat Tuan Dennis Ngau, ADUN N77 Telang Usan.

Di dalam majlis ini, Yang Berhormat Tuan Dennis Ngau merakamkan ucapan penghargaan dan terima kasih kepada MyHumanitarian kerana meneruskan misi membantu masyarakat di kawasan pedalaman bagi mendapatkan bekalan air bersih dan mengharapkan agar program ini dapat dilaksanakan dengan jayanya seperti program-program sebelum ini.

Beliau juga mengumumkan untuk meneruskan dua lagi program membina saluran air bersih di rumah panjang sekitar Telang Usan sebaik selesai program di Rumah Panjang Kampung Uma Akeh dan Sekolah Kebangsaan St Pius Kampung Long San yang sedang dilaksanakan sekarang. 

MyHumanitarian mengucapkan ribuan terima kasih atas kepercayaan yang diberikan dan kami akan buat yang terbaik memastikan masyarakat pedalaman di Telang Usan ini mendapat bekalan air bersih bagi kegunaan mereka seharian.

‘Leave No One Behind’